Olivér
4 °C
8 °C

A lengyel államfő is kampányol az EU mellett

euractiv.hu
2002.11.25. 10:48
Lengyelországban az államfő is beszáll az európai uniós csatlakozással kapcsolatos tájékoztatási kampányba. Az EU-népszavazást megelőzően 12 millió lengyel háztartásba jutnak majd el Aleksander Kwasniewski lengyel államfő kézjegyével ellátott, az Európai Unióval kapcsolatos információkat tartalmazó tájékoztató füzetek. A becslések szerint 1,25 millió euró (300 millió forint) értékű akció célja ismertetni a Lengyelország EU-tagsága mellett és az ellene szóló érveket, tájékoztat a Rzeczpospolita című lengyel lap.

A tájékoztató füzetekkel az államelnök a lengyelek érdeklődését kívánja felkelteni a népszavazás iránt. A nyomtatvány hangsúlyozottan nem propaganda-jellegű, s a mostani már nem is az első alkalom, hogy az államelnök aktív részesévé válik egy referendum előtti kampánynak. Ugyanez történt 1997-ben, az új lengyel alkotmány ügyében kiírt népszavazáskor is. Akkoriban az államelnök az alkotmánytervezet társszerzőjeként ösztönözte az új alkotmány támogatására a szavazópolgárokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?