Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A CIA szerint szaúdi bankárok pénzelik az al-Kaidát

MTI
2002.11.26. 08:03
A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) szerint tizenkét szaúd-arábiai bankár továbbra is pénzeli Oszama bin Ladent és al-Kaida nevű terroristahálózatát. Erről az ABC amerikai televíziós csatorna számolt be hétfőn amerikai források alapján. Jelentése szerint a tizenkét szaúdi bankár dollármilliókat juttat a terrorista akciókat kitervelő és szervező milliomosnak és hálózatának. Az ABC által idézett illetékesek közölték: a listán szereplő valamennyi személy kapcsolatban áll a királyi családdal. A gyanúsított bankárok nevét a CIA kilenc hónappal ezelőtt közölte a rijádi kormánnyal is.

A "tizenkettek" között szerepel Jaszin al-Kadi a vegyiparban és az ingatlanpiacon beruházó multimilliomos is. Ő azonban egy tavalyi interjújában cáfolta, hogy pénzt juttatott volna Oszama bin Ladennek. Mint fogalmazott, tévedésről és személye elleni támadásról van szó.