Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ezer halott két év alatt a közel-keleti konfliktusban

MTI
2002.11.26. 09:11
Az AP izraeli és palesztin források alapján közölte a több mint két éve tartó közel-keleti erőszakhullám áldozatainak számát. Eszerint az összecsapások és merényletek 2612 - ebből 1934 palesztin és 678 izraeli - emberéletet követeltek. Mind az izraeli, mind a palesztin adatok magukban foglalják a másik fél által megölt külföldi áldozatokat is. Eszerint palesztin fegyveresek lőttek agyon egy görög ortodox szerzetest, három román és öt kínai munkást, egy francia turistát, egy török férfit és egy svájci nőt, egy skót diákot, valamint 32 amerikai állampolgárt.

A palesztin oldalon az izraeliek által lelőtt külföldiek között szerepel egy német természetgyógyász, legkevesebb két egyiptomi, a Dzsenínben lelőtt brit ENSZ-tisztviselő, valamint egy olasz fotoriporter.