Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Grúzok és türkmének akarták megölni Niyazov elnököt

MTI
2002.11.26. 10:35
Tizenhat személyt letartóztattak kedden a türkmén hatóságok, azzal gyanúsítva őket, hogy bűnrészesek a Saparmurat Niyazov türkmén elnök ellen hétfőn a közép-ázsiai ország fővárosában megkísérelt merényletben. A türkmén elnöki hivatal tájékoztatása szerint a 16 gyanúsítottból 4 személy grúz nemzetiségű, és nem türkmén állampolgár. - Az őrizetbe vett személyeket zsoldosoknak tekintjük, magát a cselekményt pedig olyan nemzetközi terrorista támadásnak, amelynek célja a türkmén alkotmányos rend megbontása, a köztársaság megrendítése - idézte az AFP az elnöki hivatal szóvivőjét.

A támadók hétfőn délelőtt a türkmén fővárosban egy teherautóról automata fegyverekből tüzet nyitottak az elnököt szállító gépkocsioszlopra. Niyazov sértetlenül élte túl a támadást.