Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kelet-Timor: Carlos Belo püspök lemondott

MTI
2002.11.26. 12:07
Egészségi okokra hivatkozva lemondott hivataláról kedden Carlos Belo, Kelet-Timor római katolikus püspöke, a Nobel-békedíj kitüntetettje, az Indonézia elleni 24 éves függetlenségi harc jelképes alakja. "Fizikailag és szellemileg elfáradtam, felépülésem hosszabb időt vesz igénybe" - hangzik a püspök nyilatkozata, amelyet egyházkerülete tett közzé a szigetrész fővárosában, Diliben.

Az 54 esztendős Belo az utóbbi időben rossz egészségi állapotra panaszkodott. A múlt héten tért haza három hónap után Portugáliából, ahol gyógykezelésben részesült, de betegségéről és a kezelésekről nem adtak tájékoztatást. Carlos Belo, aki 1983 óta Dili püspöke, közölte, hogy döntéséről tájékoztatta II. János Pál pápát, és az egyházfő elfogadta azt. A Vatikánban - mint az AP jelentette - egyelőre nem kommentálták a hírt.