Judit
2 °C
7 °C

Kovács és Geoana nem tárgyal a Gozsdu-örökségről

MTI
2002.11.26. 12:15
Kovács László külügyminiszter pénteken megbeszélést folytat Mircea Geoana román külügyminiszterrel, aki Andrian Nastase miniszterelnök hivatalos kíséretének tagjaként látogat Budapestre - jelentette be Tóth Tamás külügyi szóvivő keddi sajtótájékoztatóján. A szóvivő elmondta, hogy a megbeszéléseken a kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdései szerepelnek.

A megbeszélésen várhatóan szó lesz a Románia által javasolt stratégiai partnerségi dokumentumról, határátkelők nyitásáról, gazdasági együttműködésről, magyar vállalatok részvételéről a román privatizációs folyamatban, továbbá Románia NATO-csatlakozásáról is. A Gozsdu-örökséggel kapcsolatosan Magyarország javasolta, hogy állítsanak fel egy jogászokból és történészekből álló kétoldalú bizottságot az ügy kivizsgálására, ám erre hivatalos válasz Romániától még nem érkezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?