Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Faji zavargások Belgiumban

MTI
2002.11.27. 15:14
Antwerpenben szerda hajnalig tartottak a zavargások Borgerhout városnegyedben, miután egy idős belga férfi agyonlőtt egy arab fiatalembert. Borgerhout a nagy kikötőváros főleg marokkói bevándorlók lakta negyede. Az incidens az egyik lakótelepen történt, ahol egy 66 éves büntetlen előéletű belga férfi puskával egyonlőtte arab szomszédjának a látogatóba érkező 27 éves fiát. Mire a mentők a helyszínre értek, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A gyilkost nyomban őrizetbe vették, tettének indítéka még ismeretlen.

A gyilkosság híre futótűzként terjedt és néhány órával később arab fiatalok már úttorlaszokat emeltek, parkoló kocsikat gyújtottak fel, majd kirakatokat törtek be. A rendőrökkel hol bújócskát játszottak, hol kövekkel dobálták őket. Hajnalra nagy nehezen sikerült helyreállítani a nyugalmat, egy rendőrt kisebb sebesülésekkel kórházba szállítottak, több arab fiatalt őrizetbe vettek. A zavargás tanúi szerint az áldozat apja csitítani igyekezett a rendbontó fiatalokat, a múlt héten alakult Európai Arab Liga szellemi vezére, Abu Jahja azonban a rendőrök szerint épp ellenkezőleg, a fehérek ellen uszított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?