Natália
1 °C
7 °C

Gépeltérítési kísérlet a Bologna-Párizs járaton

2002.11.27. 17:38
Francia illetékesek szerint egy magát az al-Kaida tagjának valló férfi megpróbált eltéríteni egy olasz gépet. A repülőgép Lyonban szállt le, ahol a férfit letartóztatták. A BBC értesülései szerint egyetlen utas sem sérült meg az incidensben.

A férfi egy távirányítót tartott a kezében, amiről azt állította, hogy egy bombát tud vele működésbe hozni. Hatvanhét utas és a hét fős személyzet tartózkodott az eredetileg Bolognából Párizsba tartó gépen. A férfi bement a pilótafülkébe, amikor a gép épp Svájc légterében tartózkodott, és közölte a pilótával, hogy fel akarja venni a kapcsolatot a sajtóval, mert ő az al-Kaida egy tagja. A pilóta a közelben fekvő lyoni repülőtérre irányította a gépet.

A férfi, akinek állampolgárságát egyelőre nem sikerült megállapítani, korábban nem került a rendőrség látószögébe - közölte újságírókkal a lyoni rendőrség szóvivője. A helyszínre kiérkező speciális erők bevetésére nem volt szükség. A gépeltérítési kísérlet hírét Rómában Enzo Bianco, az olasz parlament titkosszolgálatokkal foglalkozó bizottságának elnöke jelentette be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?