Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Prodi: Nem állnak távol egymástól az EU-tagok és a tagjelöltek

MTI
2002.11.29. 06:58
"Nem állnak nagyon távol egymástól" az Európai Unió tagjai és a tagjelöltek - nyilatkozta csütörtökön Dániában Romano Prodi. Az Európai Bizottság elnöke, aki Anders Fogh Rasmussen dán miniszterelnökkel és Pat Coxszal, az Európai Parlament elnökével találkozott Marienborgban, reményét fejezte ki, hogy a tíz tagjelölt végül is elfogadja a dán EU-elnökség "reális" végső ajánlatait. "Bizonyos tagállamok úgy vélik, hogy túl sokat adtunk, bizonyos tagjelöltek pedig úgy, hogy nem eleget. Pillanatnyilag senki sem elégedett, mert a tárgyalások utolsó napjaiban vagyunk. De ilyen az élet" - fejtegette Prodi az AFP szerint.
Rasmussen szerint az EU-elnökség ajánlatcsomagjainak előterjesztésével máris jelentős engedményeket tett a tagjelöltek országoknak, amelyek ezt meg fogják érteni, amint alaposabban tanulmányozzák az ajánlatokat. "Még nem jutottunk megállapodásra, az érdemi tárgyalások végső szakaszában vagyunk" - jelentette ki a dán kormányfő, ismét felszólítva a tagjelölteket, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a tárgyalások idejében, még a december 12-13-án esedékes koppenhágai EU-csúcs előtt történő lezárása érdekében.