Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pravoszláv temetőt gyaláztak meg Koszovóban

MTI
2002.12.01. 14:47
Albán szélsőségesek 49 síremléket rongáltak meg és döntöttek ki a Pristina melletti Kosovo Polje szerb pravoszláv temetőjében. A raskai-prizreni szerb pravoszláv püspökség közleménye szerint a tettesek csütörtökön, Albánia függetlenségének ünnepén - Zászló napján - becstelenítették meg a sírokat.

A pravoszláv egyház közleménye szerint a nyugat-koszovói Visoki Decani kolostor temetőjében is több sírkövet megrongáltak. A temető egy kilométernyire fekszik az ortodox hitvilág egyik legismertebb remekétől, a Visoki Decani kolostortól, illetve alig száz méterre az olasz békefenntartók támaszpontjától. A szóban forgó, szinte csak albánok lakta környezetben található temető állandó, védhetetlen célpontja a szélsőségesek támadásainak. Az egyházi közlemény szerint a temetkezései hely "pusztára" emlékeztet, s szinte nem maradt egyetlen ép síremlék sem.