Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Szovjetunió visszaállítását követelték

MTI
2002.12.01. 17:53
Ukrajna NATO-csatlakozási törekvése ellen tüntettek Szevasztopolban vasárnap a Szovjet Tisztek Szövetsége nevű társadalmi szervezet felhívására. A város 28 pontján tartott akcióban az egykori Szovjet Hadsereg és a flotta volt admirálisain, tábornokain és tisztjein kívül a kommunista és a szocialista párt, az oroszbarát Orosz Tömb nevű parlamenten kívüli párt és helyi baloldali szervezetek mintegy félezer képviselője vett részt.

A tüntetők követelték a Szovjetunió visszaállítását. Elhangzottak az orosz fekete-tengeri flotta szevasztopoli állomásoztatását támogató, illetve az esetleges Irak elleni háború ellen tiltakozó jelszavak is. A megmozdulás résztvevői szerint a fő ellenség az Egyesült Államok, a NATO és mindazok, akit támogatják őket.