Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vasárnap véget érnek az EU-csatlakozási tárgyalások

Népszabadság
2002.12.02. 06:26
Vasárnap este vége az alkunak. Amelyik országgal kiegyeztünk, az 2004-ben csatlakozik. Amelyik országgal nem egyezünk ki, az vár 2007-ig, és Romániával, valamint Bulgáriával együtt kerülhet be - fogalmazott kereken az Európai Unió soros elnökségét betöltő Dánia külügyminisztere. Per Stig Moller szerint "önveszélyes illúzióban ringatják magukat azok, akik azt remélik, hogy még a december 12-én kezdődő, koppenhágai uniós csúcsértekezleten tárgyalgatni lehet".

A mostani és az új tagországok jövő hétfőn és kedden Brüsszelben öntik végső formába a bővítés pénzügyi kereteit. Addig szinte folyamatos egyezkedés lesz. A tagjelöltek ajánlata kedden kerül a tizenötök kezébe. Várhatóan csütörtökön külön magyar tárgyalási forduló is lesz a versenyfejezet, azaz a befektetői adókedvezmények vitájának lezárásáról. Ki kell még egyezni a mezőgazdasági termelési kvótákban is.