Aliz
6 °C
14 °C

Támadások amerikai és szövetséges célpontok ellen Afganisztánban

MTI
2002.12.03. 12:20
Afganisztán keleti részén támadás célpontja volt az amerikai különleges erők egysége, a szövetséges erők egyik katonai támaszpontja és egy ENSZ-iroda. A dzsalálábádi amerikai kommandós egységre tíz gépfegyveres támadó nyitott tüzet hétfő este a város környékén - jelentette be Alayne Cramer százados kedden a bagrami katonai támaszponton, a terrorizmus elleni szövetséges erők főhadiszállásán. A bagrami légitámaszpontról két A-10 típusú repülőgép emelkedett a magasba, hogy támogatást nyújtson a tűzharcba keveredett katonáknak. A repülőgépekről világító rakétákat lőttek ki arra az övezetre, amerre a támadók elmenekültek, keresésük kedden is folytatódott.

Rakétatámadás érte a szövetséges erők egyik közelebbről meg nem nevezett támaszpontját, amiről a szóvivő nem közölt részleteket. Az ENSZ-iroda elleni kézigránát-támadásról a pakisztáni székhelyű Afgán Iszlám Sajtóügynökség (AIP) számolt be. A feltehetően a tálibokkal rokonszenvező tettesek három kézigránátot hajítottak hétfőn az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának gardézi képviseletére. Az iroda ablakai betörtek, de senki nem sebesült meg. A Paktia tartományban fekvő Gardéz azokhoz a térségekhez tartozik, ahol amerikai csapatok még mindig kutatnak tálib és al-Kaida-harcosok után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?