Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gyanús küldemények a NATO-nak

MTI
2002.12.03. 17:36
Levélriadóval nyílt meg Brüsszelben kedden a szövetség katonai bizottságának évzáró vezérkari főnöki szintű ülése. A belga polgári védelmi hatóság közlése szerint délelőtt gyanús tartalmú postai küldemények érkeztek a NATO székhelyére, a belga szövetségi parlament épületébe, a belügyminisztériumba, az igazságügyi palotába és Izrael nagykövetségére. A polgári védelem és a tűzoltóság speciális gyorsszolgálatai minden helyszínről begyűjtötték a küldeményeket.

A NATO-ban nem fogtak rögtön gyanút, felbontották a borítékot, és gyanús külsejű port találtak benne, közölte Yves Brodeur szóvivő. A szövetség székházában ettől függetlenül a tervezett időrendben megnyílt a legmagasabb katonai szerv, a katonai bizottság kétnapos ülésszaka, amelyen Fodor Lajos vezérezredes, a honvéd vezérkar főnöke is részt vesz. A téli ülésszak fő napirendi pontja a NATO prágai csúcsértekezletén elfogadott nagyarányú haditechnikai fejlesztési program, a Prágai Képességfejlesztő Elkötelezettség megvitatása és ezzel összefüggésben a NATO parancsnoki rendszerének reformja lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?