Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Éjszakai tűzpárbaj után két halott Hebron közelében

MTI
2002.12.04. 09:43
Két palesztin fegyverest lőttek agyon az izraeli katonák szerdára virradóra Hebron közelében. A Ciszjordánia déli részén lévő városban az éjszakai órákban több órán át tartó heves tűzpárbaj volt az izraeliek és a palesztinok között. A hadsereg szóvivője szerint a katonákra két palesztin fegyveres tüzet nyitott, akik válaszcsapást mértek rájuk és megölték az Iszlám Dzsihád nevű szélsőséges szervezet két tagját. Az AFP szerint ezzel 2741-re emelkedett az izraeli-palesztin összecsapások halálos áldozatainak száma. A két éve tartó erőszakos cselekmények következtében 2013 palesztin és 678 izraeli vesztette életét.

Izraeli katonák az éjszakai órákban megsebesítettek egy palesztin fegyverest aki a Gázai övezet határán fekvő Nahal Oz kibucba próbált bejutni. A hadsereg közlése szerint a palesztin gépfegyverrel és gránátokkal volt felszerelve. Az izraeli hadsereg az éjszakai órákban 11 palesztint tartóztatott le.