Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanás egy indonéziai gyorsbüfében

MTI
2002.12.06. 07:51
Három ember meghalt és 14 megsebesült az indonéziai Macasar városban, amikor robbanás történt egy helyi McDonalds étteremben. A csütörtök éjszakai detonációval egyidejűleg robbanás rázta meg a Celebesz szigetén fekvő város egy autószalonját is, ám emberhalál vagy sebesülés itt nem történt. A rendőrség egyelőre sötétben tapogatózik, mivel péntek reggelig senki nem vállalta a merényletek elkövetését. Mint egy szóvivő közölte, a hatóságok vizsgálják, van-e kapcsolat a macasari robbantások és az október közepén Bali szigetén elkövetett merénylet között. Utóbbi csaknem 200 ember életét oltotta ki.

A Celebesz szigetén tevékenykedő radikális muzulmán szervezetek máris visszautasították, hogy közük volna az éjjeli robbantásokhoz. Indonézia harmadik legnagyobb szigetén néhány éve rendszeresek a konfliktusok és az összetűzések a muzulmánok és a keresztények között. Az erőszakos zavargásokban eddig több ezren haltak meg, több tízezer személy pedig elmenekült otthonából.