Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Diáktüntetés, gumibotozás Teheránban

MTI
2002.12.07. 15:21
Tucatnyi embert állított elő szombaton az iráni rendőrség a teheráni egyetemen történt incidensek nyomán, amelyek akkor robbantak ki, amikor a rendőrség erőszakkal feloszlatta az egyetem előtt összegyült több száz fős tömeget. A tömeg annak ellenére sereglett össze az egyetemet szegélyező Forradalom sugárúton, hogy a rendőrség végig autóbuszokat sorakoztatott fel az oktatási intézmény kerítése mentén, eltakarva a járókelők elől az egyetemen gyülekező mintegy 3000 diákot.

A diákok, akiknek megtiltották, hogy az utcán tüntessenek, megdobálták a buszokat, és csatlakozásra buzdították a kerítésen kívül állókat. A rendőrség végül gumibotozással oszlatta fel az egyetem előtti tömeget, kezdetben azzal sem törodve, hogy az emberek a diákokkal rokonszenvezve vagy puszta kíváncsiságból csoportosultak. Az AFP jelentése szerint a diákok korábban az egyetem előtt összeverodött néhány iszlám szélsőségessel tűztek össze.