Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Prágát fenyegeti az al-Kaida?

MTI
2002.12.08. 17:48
A cseh hatóságoknak nincs tudomásuk arról, hogy az al-Kaida terrorista szervezet merényletet tervezne Prágában zsidó turisták és izraeli állampolgárok ellen - nyilatkozta vasárnap délután Blanka Kosinová, a cseh rendőrség országos parancsnokságának szóvivője. - Nem rendelkezünk ilyen információval. Nem is foganatosítottunk ezzel kapcsolatban semmiféle különleges intézkedéseket - mondta Kosinová arra az állítólag izraeli biztonsági forrásokból származó hírre reagálva, amelyet vasárnap közölt az egyik izraeli napilap.

Az izraeli biztonsági forrás az újsággal közölte: nemrégiben kapta a figyelmeztetést arról, hogy az al-Kaida a cseh fővárosban támadásokra készül. Izrael prágai nagykövetsége cseh újságírók érdeklődésére szintén azt állította, hogy egyelőre nincs semmiféle értesülése ilyen fenyegetésről. A nagykövetség szóvivője közölte: az izraeli külügyminisztérium nem adott ki semmiféle figyelmeztetést a csehországi, illetve prágai turista utakkal kapcsolatban.