Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Reagan után Bushról neveztek el repülőgép-hordozót

MTI
2002.12.10. 07:00
George H. W. Bushról, a mostani amerikai elnök, George W. Bush 78 éves apjáról nevezték el a legújabb amerikai repülőgép-hordozót, amely jelenleg még a virginiai Newsport News-i hajógyárban épül, és 2009-ben csatlakozik majd az amerikai hadiflottához. A George H. W. Bush lesz az amerikai haditengerészt tizedik és egyben utolsó Nimitz-osztályú repülőgép-hordozója. 97 ezer tonnás és 333 méter hosszú lesz, 75 repülőgépet fogad be, és 4,5 milliárd dollárba kerül. (A kilencedik, májusban szolgálatba álló ebben az osztályban a Ronald Reagan.)

A védelmi minisztérium a volt elnök második világháborús helytállását ismerte el a névadással: George Herbert Walker Busht 1942-ben, 18 évesen sorozták be, ő lett a legfiatalabb bombázópilóta, akit kitüntettek. Ötvennyolc harci bevetésben vett részt, 1944 szeptemberében gépét lelőtték a japánok, de ejtőernyővel kiugrott, és egy amerikai tengeralattjáró kimentette a tengerből.