Árpád
-2 °C
4 °C

Szaddam fokozná a harci szellemet

MTI
2002.12.10. 20:47
Szaddám Huszein iraki elnök kedden egy parancsnoki értekezleten - amelyen fontos katonai tiszteket betöltő két fia is részt vett - a hadsereg harckészültségének fokozására szólította fel hallgatóságát, és egyben leszögezte: Irak ellenségei vereséget szenvednek. Az INA hivatalos iraki hírügynökség jelentése szerint az államfő, aki egyben a fegyveres erők főparancsnoka is, méltatta a tanácskozás résztvevőinek és a harcosoknak azokat az erőfeszítéseit, amelyeket "az ellenséges összeesküvés elleni harci szellem fokozására" tettek a lakosság körében.

A washingtoni védelmi minisztérium közlése szerint egy F-16-os amerikai vadászgép kedden egy iraki föld-levegő rakétarendszerre mért csapást, miután azt mélyen a déli repüléstilalmi övezetbe szállították. Az orosz gyártmányú SA-13 mozgatható indítóállású rakétarendszer a Bagdadtól 265 kilométerre délkeletre lévő Amará városánál volt, amikor az amerikai gép két bombát dobott le rá. Bár a rendszerrel nem tüzeltek a járőröző repülőgépekre, amerikai megítélés szerint a légvédelmi fegyverzet puszta jelenléte a repülési tilalmi övezeten belül veszélyt jelent a szövetséges légierőre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?