Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schüssel keménykedik, de nem akadályozza az EU-bővítést

MTI
2002.12.11. 15:36
Ausztria ragaszkodik a tranzitengedélyekre vonatkozó megállapodás megfelelő meghosszabbításához, a temelíni atomerőmű ügyében a meglévő megállapodások perelhetőségéhez, és szeretné elérni, hogy a Benes-dekrétumok ügyében Prága tegyen valamilyen gesztust - mondta Wolfgang Schüssel osztrák kancellár szerdán Bécsben újságírók előtt, hangsúlyozva, hogy Ausztria nem akadályozza meg az EU bővítését.

Ezek a kérdések most a bővítésről döntő koppenhágai csúcs elé kerülnek, mivel kedden a külügyminiszterek nem jutottak megállapodásra. Schüssel hangsúlyozta: Ausztria Koppenhágában nem hagyja "egyszerűen lerázni magát", mivel mindig is a tranzitvita megoldásától tette függővé a közlekedési fejezetek lezárását. Bécsi megfigyelők szerint Schüssel minden bizonnyal a tőle megszokott keménységgel tárgyal majd, de kizártnak tekinthető, hogy megakadályozza az EU bővítését, amelynek elkötelezett híve.