Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jemen visszakéri rakétáit

MTI
2002.12.11. 16:28
A jemeni kormány szerdán tiltakozott az Egyesült Államoknál és Spanyolországnál az észak-koreai hajón szállított Scud rakéták és más magas technológiájú fegyverek lefoglalása miatt, országát jelölve meg a szállítmány címzettjeként, és követelve annak visszaszolgáltatását.

A fegyvereket szállító észak-koreai hajót a spanyol haditengerészet tartóztatta fel a Perzsa-öbölben. Jemen és Észak-Korea az al-Dzsazíra szerint néhány hónappal ezelőtt kötötte meg a fegyverüzletet. Nem sokkal később a Saba jemeni hírügynökség is megerősítette az Egyesült Államokhoz és Spanyolországhoz intézett hivatalos tiltakozás hírét, idézve Abu Bakr al-Kurbi külügyminisztert, aki hangsúlyozta: a fegyvereket Jemen "védelmi célokra vásárolta egy korábbi szerződés alapján, és nem kívánja azokat harmadik országnak továbbadni".