Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távirányítású pokolgépeket találtak Kolumbiában

MTI
2002.12.11. 20:36
A kolumbiai hatóságok olyan új típusú távirányítású pokolgéprendszereket foglaltak le, amelyek képesek csapást mérni célpontjaikra úgy, hogy az őket szállító gépjárművek sofőr nélkül haladnak akár egy kilométeren át. A kolumbiai terrorizmus történetében ezt a fajta csúcstechnológiát még nem vetették be. A gyártó a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC), amely 17 ezer tagjával a nyugati félteke legnagyobb gerillaszervezete.

A rendszert irányítója távolból tudja gyorsítani, fékezni, irányváltoztatásra késztetni, illetve működésbe hozni a robbanószerkezetet a kiszemelt célpont ellen. A biztonsági hatóságok ebből és az Alvaro Uribe kolumbiai elnök ellen meghiúsított szerda reggeli merényletkísérletből arra következtetnek, hogy "fekete decemberre" számíthat Kolumbia lakossága.