Árpád
-2 °C
4 °C

Patriot rakéták érkeztek Izraelbe

MTI
2002.12.11. 22:01
Két amerikai Patriot rakétaüteg érkezett szerda este Izraelbe annak jeleként, hogy Irak amerikai támadás esetén csapást mérhet Izraelre. Ezek a Patriotok azoknak a rakétáknak a korszerűsített változatai, amelyekkel Izrael 1991-ben válaszolt az Irak által Izraelre kilőtt 39 Scud rakétákra. A Patriotok annak idején kevés sikert tudtak elérni, mert nem tudták lelőni az iraki rakétákat. A Scudok károkat okoztak ugyan Izrael területén, de személyi sérülés kevés volt.

A szerda este Haifába érkezett Patriot rakétaütegeket a januárban tartandó közös amerikai-izraeli hadgyakorlaton vetik majd be. Az izraeli televízió kettes csatornájának értesülései szerint a hadgyakorlaton amerikai hadihajók is részt vesznek és kipróbálják az izraeliek által gyártott Arrow légvédelmi rakétarendszert is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?