Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanó kerékpár Kasmírban

MTI
2002.12.12. 08:19
Kerékpáron elrejtett pokolgép robbant fel csütörtökön India Kasmír államában, négy helyi katona megsebesült. A robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor az iszlám szakadár mozgalmak eroszakos tevékenységétől sújtott állam legfontosabb városának, Szrinagarnak egy lakóövezetében katonai jármuvek haladtak el a bicikli mellett. Két sebesült állapota súlyos. Egy katonai jármű is tönkrement. A merényletért az államban működő tucatnyi iszlám fegyveres csoport egyike sem vállalta a felelosséget, de feltehető, hogy szakadárok helyezték el a pokolgépet. A rendfenntartók keresik az elkövetőket.

Csak szerdán harmincan sebesültek meg a himalájai körzetben pokolgépek robbanásának következtében. Az erőszak annak ellenére folytatódik, hogy az indiai államok közül egyedül muzulmán többségű Dzsammu és Kasmírban novemberben sikerült létrehozni a koalíciós kormányt, amelynek fő célkitűzése az erőszak visszaszorítása lenne.