Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszország átadta értékelését az iraki jelentésről

MTI
2002.12.12. 21:45
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja közül elsőként Oroszország átadta csütörtökön Hans Blixnek, a világszervezet fegyverzetellenőrei vezetőjének az iraki jelentés értékelését. Blix azt kérte az öt állandó BT-tagtól - az Egyesült Államoktól, Oroszországtól, Franciaországtól, Nagy-Britanniától és Kínától -, hogy péntekig adják át értékelésüket a jelentés teljes szövegéről, amelyből a törlik a tömegpusztító fegyverek gyártásáról vagy beszerzéséről szóló részeket, mielőtt a BT nem állandó tagállamainak is rendelkezésére bocsátják azt.

Diplomáciai források szerint Nagy-Britannia és Franciaország is valószínűleg teljesíti a Blix által kért határidőt. Az amerikai külügyminisztérium magas rangú küldöttsége a tervek szerint közép-európai idő szerint péntekre virradóra találkozik a fegyverzetellenőrök vezetőjével. Egyelőre nem tudni viszont, hogy Kína mit tervez a jelentéssel kapcsolatban. Blix még kedden a BT 15 tagállamai képviselőivel rendezett ebéden reményét fejezte ki, hogy december 19-én már nyilatkozhat "a jelentés tartalmával kapcsolatos első benyomásairól".