Árpád
-2 °C
4 °C

Powell: Demokráciát az arab világban!

MTI
2002.12.12. 22:23
Colin Powell amerikai külügyminiszter csütörtökön 29 millió dolláros programot jelentett be a politikai, gazdasági és társadalmi reformok támogatására az arab világban. A "Kezdeményezés a Partnerségért USA/Közel-Kelet" elnevezésű program három pillérét a külügyminiszter a gazdasági reformokban, politikai és társadalmi nyitásban és az oktatásban jelölte meg. A 29 millió dolláros összeg Powell szavai szerint csak a kezdetet jelenti, jövőre növelni fogják a keretet.

Powell hangoztatta, hogy az Egyesült Államok szeretné jobban betagolni az arab országokat a világkereskedelembe, amelyben kivitelük a kőolajat nem számolva csak egy százalékot tesz ki. A 260 milliós népességű arab világ országainak nemzeti összterméke együttvéve már kevesebb, mint a negyven millió lakosú Spanyolországé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?