Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erősödnek a fegyverzet ellenőrzések Irakban

MTI
2002.12.14. 17:14
Felerősödött a tiltott fegyverek utáni kutatás szombaton Irakban: első ízben vizsgálódott mintegy száz ENSZ-szakérto egyidejűleg 11 helyszínen. Eközben az ENSZ nevében Hans Blix főellenőr bekérte az iraki hatóságoktól a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatos katonai programokon most és korábban dolgozó tudományos munkatársak névjegyzékét, hogy az ellenőrök kikérdezhessék őket. Blix New York-i szóvivője, Ewen Buchanan szerint az irakiak kéthetes határidőt kaptak a lista benyújtására.

Az ENSZ felügyeleti, vizsgálati és ellenőrzési bizottságának egyik szakértői csoportja szombaton megkezdte a bagdadi egészségügyi minisztérium "fertőző betegségek ellenőrzési központja" helyiségeinek átvizsgálását, amelyeket előző nap lepecsételtek - értesült a francia hírügynökség.

A szombati vizsgálódások súlypontja az iraki ballisztikus rakétaprogramhoz kapcsolódó, Bagdad környéki telephelyekre esett. Egy szakértői csoport felkereste az iraki atomenergia-ügynökséget is Tuvaitában. Az ügynökség székhelyét, ahol az iraki atomprogramot elindították, már ötször bejárták az ellenőrök.

Az AFP jelentése szerint az ENSZ-szakértok november 27. óta most szombaton ellenőriztek először ennyi helyszínt egyszerre.