Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rakétával akarták lelőni Saron gépét

MTI
2002.12.15. 16:44
Három palesztint letartóztattak az izraeli katonák, mert merényletre készültek Ariel Saron miniszterelnök helikoptere ellen. Elfogták az Iszlám Dzsihád két körözött tagját is.

Izraeli igazságügyi források szerint a három palesztin rakétával akarta lelőni a kormányfőt szállító helikoptert felszállásakor vagy landolásakor. A letartóztatottak, akik az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet tagjai, ezen kívül fegyveres támadásokat és robbantásos merényleteket terveztek jeruzsálemi polgári célpontok ellen. Már korábban őrizetbe vették őket, de fogva tartásukat vasárnapig titokban tartották.

Letartóztatták az Iszlám Dzsihád két másik tagját is vasárnap egy izraeli katonai támaszpont közelében, Jeruzsálem északi részén. A két palesztint egy olyan taxiban fogták el, amely tele volt robbanóanyaggal. A katonai szóvivő szerint öngyilkos merényletre készültek.