Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Amerika nem alkudozik Észak-Koreával

MTI
2002.12.17. 06:29
Colin Powell amerikai külügyminiszter közölte: Washington elutasítja a Phenjan által ajánlott meg nem támadási szerződést, de ez nem jelenti azt, hogy háborút akarna kezdeni ezzel az országgal. Egy ilyen szerződés megjutalmazná Phenjant azért a kettős döntéséért, hogy folytatja urándúsítási programját és újra megnyitja 1994-ben bezárt atomerőműveit.

Joriko Kavagucsi japán külügyminiszter amerikai kollégájával egyetértésben a phenjani döntés visszavonását követelte. A külügyminiszter asszony hangsúlyozta, hogy nincs eltérés az észak-koreai nukleáris ügyekben az amerikai és a japán politika között, noha Tokió nyitva tartja a közvetlen diplomáciai érintkezés csatornáit az észak-koreai kormánnyal.

Powell hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok nem hajlandó a közvetlen párbeszédre, válaszul a fenyegetésekre és a fogadalmak megszegésére, nem alkudozik és kínál jutalmat azért, hogy Észak-Korea teljesítse egyezményekben vállalt kötelezettségeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?