Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűzharcban ölt meg egy spanyol rendőrt az ETA

MTI
2002.12.18. 00:20
Tűzharcban megöltek kedden Madrid közelében egy rendőrt, egyik társa pedig megsebesült a gyaníthatóan baszk szeparatistákkal vívott lövöldözésben. A hatóságok feltételezése szerint a spanyol főváros közelében történt összecsapásban a Baszkföld függetlenségéért terrorista módszerekkel is küzdő Baszk Haza és Szabadság (ETA) nevű szervezet tagjai voltak a rendőrök ellenfelei.

A madridi prefektus, Francisco Javier Ansuategui később tényként közölte, hogy a három férfi egy ETA-kommandó tagja volt és pokolgépes merényletre készült Madridban. A lövöldözés Villalba városban, egy benzinkútnál bontakozott ki, amikor a rendőrök ellenőrizni akartak egy gyanús gépkocsit. A tűzharc után a biztonsági erők a közelben felrobbantották az autót. Az ETA véres harca következtében 1968 óta több mint 800 ember vesztette életét.