Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Al-Kaida tagok családtagjait vették őrizetbe

MTI
2002.12.18. 08:01
Az egyesült államokbeli Buffalo városában letartóztatták kedden egy feltételezett jemeni származású al-Kaida tag három családtagját. Az őrizetbe vetteket illegális pénztranzakciók elkövetésével vádolják - jelentette be az amerikai vámőrség szóvivője. Mohamed Albanna, egy áruház tulajdonosa, valamint testvére és unokatestvére valamennyien a New York állambeli város Lackawanna külvárosi negyedének lakosai, ahol szeptemberben felgöngyölítették az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat egyik helyi szervezetét.

A vizsgálat szerint a gyanúsítottak közel félmillió dollárt utaltak át egy jemeni bankszámlára engedély nélkül Mohamed Albanna Queen City Cigarettes and Candy nevű vállalkozásának keretében. A szóvivő ugyanakkor nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy kinek utalták át a pénzt és emelnek-e a letartóztatottak ellen terrorizmushoz kapcsolódó vádakat.