Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Szíria a teljes iraki jelentést követeli

MTI
2002.12.18. 21:12
Szíria a valós megítélés szempontjából elégtelennek nevezte s ezért visszautasította szerdán az Irak fegyverkészleteiről szóló bagdadi jelentés rövidített és cenzúrázott formában közzétett szövegét. Az arab ország az ENSZ Biztonsági Tanácsának választott tagjaként követeli, hogy megkaphassa a teljes, mintegy 12 ezer oldalas dokumentumkötetet - idézi a dpa Mihail Vehbe szíriai ENSZ-nagykövetet.

Eddig csak a BT - atomfegyverrel rendelkező - állandó tagjai olvashatták az iraki fegyverzetről szóló teljes szöveget. A többi BT-tag csupán az (újabb ENSZ-információk szerint) 5000 oldalas rövidített változatot láthatta. Amerikai indoklás szerint azért, mert úgymond a dokumentumok atomfegyver gyártására vonatkozó ismereteket is tartalmaznak, amelyeket ilyen fegyverrel nem rendelkezo országoknak nem szabad továbbadni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?