Szilvia
5 °C
16 °C

Éhségsztrájkolnak az orosz légiirányítók

MTI
2002.12.23. 16:23
Oroszország több körzetében - az ajánlott 15 százalékos béremelés ellenére - éhségsztrájkot kezdtek a légiirányítók. Az oroszországi légiforgalomben ennek ellenére hétfőn nem volt fennakadás. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint az orosz léggirányítóknak törvényileg tilos sztrájkolniuk, ezért az éhezés választva orvosilag igazolt gyengeség miatt maradhatnak távol munkahelyüktől.

Egy hosszabb sztrájk szakértők szerint már hatással lenne a Nyugat-Európa és Ázsia közti légiforgalomra is. Becslések szerint mintegy kétezer légiirányító kezdhet munkabeszüntetést. Moszkvában és Szentpétervárott nincs éhségsztrájk, mindenekelőtt a körzeti székhelyeken, egyebek között Szamarában, Archangelszkben, Noviszibirszkben, Omszkban tiltakoznak a légiirányítók, nem fogadva el az ajánlott béremelési mértéket, amely csak fele az általuk követelt 30 százaléknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?