Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rijád semmilyen katonai akcióban nem vesz részt

MTI
2002.12.25. 10:20
A szaúdi külügyminiszter kijelentette, hogy hazája abban az esetben sem vesz részt Irak elleni katonai akcióban, ha arra az ENSZ Biztonsági Tanácsának döntése alapján kerülne sor.

Szaud el-Feiszal herceg kedden Rijádban hangsúlyozta, hogy Szaúd-Arábia az öböl menti arab államok együttműködési tanácsának többi tagjával együtt igyekszik elejét venni az Irak elleni amerikai támadásnak.

A herceg cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Szaúd-Arábia arra ösztökélte volna Szaddám Huszein iraki elnököt, hogy mondjon le, mert ezzel megmentheti népét a háborútól.

A szaúdi diplomácia vezetője nem felelt arra a kérdésre, hogy a sivatagi királyság adna-e menedéket az iraki vezetőnek. Mindenesetre ismét felhívta Szaddám Huszeint az ENSZ-fegyverzetellenőrökkel való maradéktalan együttműködésre - jegyezte meg az ITAR-TASZSZ.