Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Folytatódik Irakban a karácsonyi ellenőrzés

MTI
2002.12.25. 10:42
Irakban szerdán reggel további létesítmények ellenőrzését kezdték meg az ENSZ és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség fegyverzetellenőrei, akik a karácsonyi ünnep ellenére előző nap sem pihentek.

Egy rakétaszakértő csoport tagjai az Irak középső részén lévő Ibn al-Haitamban katonai létesítményt kerestek fel, míg biológiai szakértők egy csoportja Tádzsiban egy ipari üzemben vizsgálódott.

Az előzetes jelentések szerint a szakértők szerdán legalább öt helyszínt keresnek fel, köztük két, Bagdadtól délre, illetve nyugatra fekvő létesítményt, amelyről egyelőre nem adtak tájékoztatást. Ismeretlen helyszínre indult a reggeli órákban az a szakértői csoport is, amely az éjszakai órákban az ország déli részén lévő Bászra kikötővárosban végezte munkáját. Ezek a szakértők felkeresték a bászrai papírgyárat is. A fegyverzetellenőrök kedden több mint tíz helyszínen jártak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?