Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz szlovén katona a nemzetközi terrorizmus ellen

MTI
2002.12.28. 12:19
A Delo című ljubljanai lap értesülése szerint Szlovénia 15-20 katonával szándékozik részt venni az afganisztáni nemzetközi biztonsági erőben (ISAF). A lap szombati száma szerint még nincs politikai döntés a szlovén alakulat küldéséről, de a hadsereg már megkapta a nem hivatalos felkérést az előkészületek megkezdésére. Szlovénia eddig emberbaráti segély, illetve fegyverek és lőszerek küldésével járult hozzá az afganisztáni nemzetközi szerepvállaláshoz - jegyezte meg az újsághírt ismertető APA hírügynökség.

A szlovén vezérkar egy illetékese megerősítette a Delónak, hogy vizsgálják egy kisebb méretű részvétel lehetőségét az ISAF harmadik mandátumában. Mivel a kicsiny szlovén kontingens utánpótlása nagy problémákat vetne fel, ezért egy nagyobb ország védnökségét akarják igénybe venni. Ezzel összefüggésben már folynak az egyeztetések Németországgal és Hollandiával, amelyek jövőre veszik át az ISAF parancsnokságát. Szlovénia jelenleg 210 katonával vesz részt a balkáni nemzetközi békemisszióban Bosznia-Hercegovinában, illetve Koszovóban.