Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanószereket találtak egy párizsi repülőtéren

MTI
2002.12.30. 11:37
Felhasználásra kész robbanószerkezetet találtak a hatóságok a párizsi Roissy repülőtéren egy algériai származású csomagkezelőnél, akit szombatra virradóra őrizetbe vett a rendőrség - közölték hétfőn a vizsgálatot végző szervekhez közel álló források. A France 3 tévé jelentése szerint a repülőtéri alkalmazott kocsijában letartóztatásakor egy automata pisztolyt, egy gépfegyvert, jelentős mennyiségű műanyag robbanószert és két detonátort találtak. Lakásának átkutatásakor négy másik személyt - a férfi apját, két testvérét, és a család egy barátját - is őrizetbe vett a francia rendőrség. Mint a francia LCI televízió jelentette, hogy a francia országos terroristaellenes egység (DNAT) emberei továbbra is megfigyelés alatt tartják a lakást.

A Roissy repülőtér három terminálján naponta mintegy 100 000 ember fordul meg. Ebben a légikikötőben sikerült feljutnia egy Miamiba tartó gépre tavaly december 22-én Richard Reidnek, aki a cipőjében elrejtett robbanószerkezettel akarta a levegőbe repíteni az American Airlines Párizs-Miami járatát.

A közvéleményt erősen nyugtalanítja a francia belügyminisztériumnak az a bejelentése, mely szerint egy éven belül minden kétséget kizáróan terrorista merénylet készül a francia fővárosban.