Judit
3 °C
7 °C

Vizsgálják az elszakadásra buzdító kolozsvári röplapokat

MTI
2002.12.30. 14:08
A román legfelsőbb ügyészséghez fordult a független Erdélyt követelő, Kolozsváron osztogatott röpcédulák ügyében hétfőn Vasile Soporan, Kolozs megye prefektusa. A prefektus az eset sürgős kivizsgálását kérte. mivel véleménye szerint a román nemzet és a román állam elleni akció történt.

Kolozsváron szombaton és vasárnap osztogattak ismeretlen személyek a város forgalmasabb utcáin röpcédulákat. Ezeken román és magyar nyelven Erdély Bukaresttől történő elszakadását, a régi erdélyi határok visszaállítását, valamint a kolozsváriakat utcai tüntetésre szólító szöveg volt olvasható. A kezdetleges kivitelezésű röpcédulákon a két szöveg rossz és nyelvtanilag hibás románsággal, illetve magyarsággal íródott.

A megyei prefektus közölte, hogy a kolozsvári rendőrség már nyomozást kezdett a röpcédulák készítőinek és osztogatóinak kiderítésére. A hétfői román sajtó szerint a kolozsvári rendőrök közel száz röpcédulát gyűjtöttek össze.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?