Botond, Mózes
EUR 389,96 Ft
USD 373,89 Ft
12 °C
29 °C

Kofi Annan: Az emberiség vesztesége

MTI
2003.02.02. 03:10
Az emberiséget ért veszteségnek nevezte a Columbia űrsikló szombati katasztrófáját Kofi Annan ENSZ-főtitkár. Az űrkutatás nem ismer határokat, így a Columbia tragédiája a világ minden lakóját érinti - áll a főtitkár közleményében, amelyet az ENSZ New York-i székhelyén hoztak nyilvánosságra.

Más politikai vezetőkhöz hasonlóan Annan is részvétét nyilvánította az Egyesült Államok, Izrael és India kormányzatának és népének, különös tekintettel az áldozatok családjára. A szerencsétlenül járt űrhajó legénységéhez egy izraeli pilóta és egy indiai kutató is tartozott.

A tragédiát követően számos más vezető is részvétét és együttérzését nyilvánította George Bush amerikai elnöknek küldött üzenetekben. Köztük volt Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke, Gerhard Schröder német kancellár, Jacques Chirac francia elnök, Vlagyimir Putyin orosz államfő, Carlo Azeglio Ciampi olasz elnök, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, Jasszer Arafat palesztin vezető.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek