Botond, Mózes
EUR 386,98 Ft
USD 372,16 Ft
14 °C
29 °C

Csődbe ment az észt hírügynökség

MTI
2003.02.03. 21:42
Anyagi gondok miatt beszüntette tevékenységét az ETA észt hírügynökség. Tiit Lohmus vezérigazgató hétfői közlése szerint, cége 1,5 millió észt korona (mintegy 24 millió forint) tartozást halmozott fel, s ezért január óta nem tud fizetést adni mintegy negyven munkatársának. Az ETA már pénteken leállította észt nyelvű hírszolgálatát, s azóta csak angol nyelvű híreket ad. A cég végleges sorsáról a napokban dönt az igazgatótanács - írja az AP.

Az ETA Észtország egyetlen, állami hírügynöksége volt az 1991-ben véget ért szovjet korszak öt évtizede alatt. Az ügynökséget 1918-ban alapították, abban az évben, amikor Észtország először nyerte el függetlenségét Oroszországtól. A céget 1999-ben privatizálták, de alig egy évvel később csődvédelmet volt kénytelen kérni. 2000-ben az ETA felújította tevékenységét, de többé nem tudta visszaszerezni hírpiaci részesedését az újabb, regionális Balti Hírszolgálattal (BNS) szemben, amely Észtország mellett Lettországban és Litvániában is működik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla