Erik, Alexandra
EUR 383,29 Ft
USD 364,81 Ft
9 °C
23 °C

Szaddám Huszein figyelmezteti Ausztráliát

MTI
2003.02.04. 10:03
Szaddám Huszein iraki elnök figyelmeztette Ausztráliát "arra a vérveszteségre, amelyet el kellene szenvednie, ha részt venne az Egyesült Államok Irak elleni háborújában". Szaad al-Szamarai az iraki elnök megbízottja kedden Canberrában kijelentette: Szaddám Huszein jól tájékozott az ausztrál közvéleményt illetően, nagy figyelmet fordít Ausztrália politikájára, és figyelmeztet arra, hogy az országnak súlyos veszteségekkel kellene szembenéznie, ha részt venne egy Bagdad elleni háborúban.

John Howard ausztrál kormányfő, akinek gondot okoz, hogy az ausztrál közvélemény nagyrészt elutasítja Washingtont támogató álláspontját, hétfőn állást foglalt amellett, hogy újabb biztonsági tanácsi határozatra van szükség Irak ügyében. Bejelentette, hogy a jövő héten Washingtonba utazik, és tárgyal erről George Bush amerikai elnökkel. Ausztrália az Egyesült Államok szoros szövetségese, és már katonákat is küldött a Perzsa-öböl térségébe, hogy szükség esetén részt vegyenek egy Irak elleni hadjáratban. A The Australian című lapban kedden ismertetett újabb közvélemény-kutatási adatok szerint az ausztrálok 76 százaléka ellenezne egy egyoldalú katonai akciót Irak ellen, 57 százalékuk azonban elfogadná, ha az az ENSZ égisze alatt indulna.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek