Bernát, Felícia
EUR 384,32 Ft
USD 363,57 Ft
7 °C
31 °C

Phenjan újraindítja nukleáris berendezéseit

MTI
2003.02.05. 17:28
Észak-Korea szerdán hivatalosan bejelentette, hogy normális ütemben újraindítja nukleáris berendezéseit, áramtermelés céljából. A KCNA állami hírügynökség az észak-koreai külügyi szóvivő szavait idézte, aki hozzátette: Észak-Korea "már korábban ünnepélyesen kijelentette, hogy nukleáris tevékenységét békés célokra korlátozza".

A külügyi szóvivő bírálta az észak-koreai nukleáris problémának az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé vitelére tett amerikai kísérleteket, és hangsúlyozta: ha a BT nem utasítja el az ezzel kapcsolatos amerikai politikát, akkor elveszíti pártatlanságát, és Észak-Korea nem fogadja el döntését. A phenjani bejelentésre reagálva Ari Fleischer amerikai elnöki szóvivő úgy vélekedett, hogy "Észak-Korea hátrafelé halad a történelemben, és az elszigeteltséget választja". Arra a kérdésre, hogy vajon Phenjan igyekszik-e kihasználni az iraki válságot, a Fehér Ház szóvivője azt felelte, hogy "Észak-Koreának már a 90-es években is szokása volt ilyen lépésekhez folyamodni, Iraktól függetlenül".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás