Botond, Mózes
EUR 385,84 Ft
USD 370,36 Ft
12 °C
29 °C

Demszky: Budapestnek több bevétele van a turizmusból, mint New Yorknak

MTI
2003.02.07. 06:55
A turizmus fejlesztése volt a legfontosabb témakör New York testvérvárosainak csütörtöki csúcstalálkozóján. Budapest küldöttségét Demszky Gábor főpolgármester vezeti, tagjai Gy. Németh Erzsébet, a fővárosi közgyűlés MSZP frakciójának és Böhm András, az SZDSZ frakciójának a vezetője.

A kilenc testvérváros - Budapest, London, Madrid, Róma, Tokió, Jeruzsálem, Kairó, Johannesburg, Santo Domingo - és a házigazda New York küldöttségeinek a találkozója Michael Bloomberg polgármester rezidenciáján kezdődött, majd a tanácskozást a City Hallban, a városházán folytatták. A résztvevők véleményt cseréltek arról, hogy a városok mit tehetnek a turizmus fellendítéséért és milyen eszközök állnak a rendelkezésükre ennek a kulcsiparágnak a fejlesztésére. Demszky Gábor a találkozóról az MTI-nek nyilatkozva megjegyezte, hogy Budapestnek arányaiban talán még több bevétele van a turizmusból, mint New Yorknak. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás jelentősen visszavetette a Hudson parti nagyváros idegenforgalmát, amely csak most kezd ismét magához térni és visszaállni a korábbi szintre. Ugyanakkor megfogalmazódtak olyan aggodalmak is, hogy a küszöbönálló iraki háború derékba törheti ezt a kedvező tendenciát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek