Erik, Alexandra
EUR 385,42 Ft
USD 365,76 Ft
11 °C
23 °C

Emelték a terrorfenyegetettségre intő fokozatot

MTI
2003.02.07. 19:59
George Bush amerikai elnök pénteken a terrorizmus veszélyének súlyosságára figyelmeztető fokozatot sárgáról a narancsszínű kóddal jelzett szintre emelte, amely az ötös beosztású skálán közvetlenül a legsúlyosabb fenyegetettséget jelentő piros szint alatt van. Az intézkedést John Ashcroft igazságügy-miniszter és Tom Ridge belbiztonsági miniszter jelentette be pénteki közös sajtótájákoztatójukon.

Az eddigi legmagasabb fokozatot egyszer már bevezették: tavaly szeptember 10-én, egy nappal a New York-i és washingtoni terrortámadások első évfordulója előtt, és két hétig maradt érvényben. Azóta ismét a sárgával jelzett szint volt érvényben az ötös beosztású - zöld, kék, sárga, narancs, piros - skálán. A zöld alacsony, a kék fokozott elővigyázatosságra intő, a sárga emelt szintű, a narancs magas, a piros pedig súlyos veszélyt jelez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét