Erik, Alexandra
EUR 383,30 Ft
USD 365,01 Ft
9 °C
23 °C

Két kormánykatonát elraboltak Afganisztánban

MTI
2003.02.08. 13:31
Kormányellenes erők megrohanták a szombatra virradó éjszakán az afgán hadsereg katonáinak egyik körletét a pakisztáni határ mellett fekvő Hilmend tartományban; megöltek öt katonát, és megsebeztek további négyet. A kormányhadsereg két katonáját elrabolták a támadók, és magukkal hurcolták pakisztáni területre - jelentette a Pakisztánban működő AIP afgán hírügynökség. Egyelőre nem ismeretes, kik voltak a rajtaütés végrehajtói, de tény, hogy Hilmend tartomány területén élénk harci aktivitást mutattak az utóbbi időkben Afganisztán korábbi urai, az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció által megbuktatott és részben szétvert tálibok, valamint a jelenlegi kabuli kormánnyal szembeforduló Gulbuddin Hekmatjar egykori miniszterelnök Hezb-i-Iszlami csoportjának fegyveresei.

Az AP jelentése szerint nyugati hírszerzők azt gyanítják, hogy Hekmatjar hívei az utóbbi időben a tálibokkal és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet fegyvereseivel közös, összehangolt támadásokat intéznek az amerikaiak vezette nemzetközi koalíció csapatai, illetve a koalícióval együttműködő afgán kormány katonái ellen. Pakisztánból kiindulva csapnak le célpontjaikra, és pakisztáni terültre húzódnak vissza akcióik után.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek