Botond, Mózes
EUR 385,89 Ft
USD 370,24 Ft
12 °C
29 °C

A hadsereg őrzi a londoni Heathrow repteret

MTI
2003.02.11. 11:27
A brit hadsereg vette át keddtől a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőtere, a londoni Heathrow őrzését a fokozott terrorveszély miatt. A Scotland Yard kérésére összesen 450 fegyveres katona járőrözik a négy terminálon, a repülőtér környezetében pedig jól látható helyeken páncélosok állomásoznak.

A rendőrség keddi bejelentése szerint a hadsereg segítségül hívását az indokolja, hogy a háddzs éves zarándoklatot lezáró, szerdától szombatig tartó muszlim vallási ünnep, az íd al-adha esetleg támadásra ad alkalmat.

Tony Blair kormányfő nemrégiben az alsóházban tartott éves meghallgatásán azt mondta: elkerülhetetlennek tartja, hogy az al-Kaida terrorhálózat megpróbáljon csapást mérni a brit fővárosra. Blair szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e ilyen támadási kísérlet, hanem az, hogy mikor.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek