Erik, Alexandra
EUR 385,34 Ft
USD 365,79 Ft
11 °C
23 °C

Feketehimlőtől tart Franciaország

MTI
2003.02.12. 11:20
Jean-Francois Mattéi francia külügyminiszter feketehimlő-vírussal végrehajtott terrortámadások veszélyére figyelmeztette a lakosságot. A bioterror legnagyobb veszélyforrása a himlő - idézte az egészségügyi minisztert a Le Figaro című francia napilap szerdai számában. Franciaország a járvány kitörésére felkészülve 150 egészségügyi alkalmazott és orvos beoltásáról döntött egy óvintézkedéseket tartalmazó terv részeként, amit a gyorsan terjedő és gyakran végzetes betegség felbukkanása esetére dolgoztak ki - tette hozzá a miniszter.

Konkrét veszély ugyan nincs - mondta Mattéi -, Franciaország mégis előrelátóan már néhány hónapja feltöltötte a himlő ellen immunitást adó oltóanyagkészleteit, hogy vészhelyzetben az egész lakosságot beolthassák. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország már korábban életbe léptetett hasonló óvintézkedéseket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét