Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Nastase pártja és az MSZP együttműködéséről

2003.02.12. 14:28
Adrian Nastase, a román kormánypárt (PSD) elnöke, kormányfő szerint az MSZP-vel aláírt megállapodás nagyobb gyakorlati hatékonyságot biztosít a két párt közös terveinek, katalizátora lesz a két ország többi együttműködési tervének. Nastase - aki az Erdélyi Riport című romániai magyar hetilapnak nyilatkozott - úgy vélte: az MSZP és a Szociáldemokrata Párt (PSD) közötti egyezmény nemcsak a kétoldali kapcsolatokra lesz vitathatatlanul jó hatással, hanem az egész közép- és délkelet-európai térségre.

A pártelnök úgy foglalt állást, hogy politikai téren a dokumentum természetes folytatása a Románia és Magyarország között az utóbbi időben kialakult jó kapcsolatoknak. A kedvezménytörvénnyel kapcsolatosan elmondta, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás elvei tiltanak bármilyen diszkriminációt, ugyanakkor a viták tárgyalásos megoldására, politikai kompromisszumra kötelezik a feleket. Nastase úgy vélte, hogy a jogszabály új változata a párbeszéd eredménye, amit az európai fórumok is üdvözöltek. Hozzátette: reméli, hogy a törvény végrehajtása is az európai gyakorlat szerint történik majd.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek