Erik, Alexandra
EUR 383,75 Ft
USD 365,52 Ft
9 °C
23 °C

Phenjan Európa segítségét kéri

MTI
2003.02.13. 13:42
Phenjan csütörtökön nagyra értékelte az Európai Uniónak az észak-koreai atomprogram miatt kialakult válság megoldására tett erőfeszítéseit, s kérte, hogy Európa járjon közben Washingtonban a kérdés kétoldalú tárgyalások útján való rendezése érdekében.

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság külügyminisztériumának magas rangú tisztségviselője, Ri Kvang Hjok az AFP-nek adott nyilatkozatában kijelentette: Phenjan azt tartja a legfontosabbnak, hogy az észak-koreai-amerikai atomvitát a két ország kétoldalú tárgyalásokon rendezze. Ri Kvang Hjok kérte az Európai Uniót, vesse latba befolyását, hogy az Egyesült Államok képviselői legyenek hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni a kérdés békés megoldása végett.

Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főmegbízottja a hét elején közölte: bármikor kész arra, hogy Phenjanba utazzék és tárgyalásokat folytasson Kim Dzsong Il észak-koreai vezetővel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek